Ричарлисон беше открито критичен към Антонио Конте през последните няколко седмици на италианеца в клуба, оплаквайки се от липсата на игрово време. Оттогава се съобщава, че и той, и Кристиан Ромеро са заплашили да напуснат клуба, ако треньорът остане начело. Но Ричарлисън отхвърли това твърдение и настоя, че никога не е искал Конте да напуска.

"Разпитването и критикуването ми като играч за моето представяне е част от футбола и аз го разбрах. Не приемам обаче да говорят лъжи за мен! Винаги съм имал голямо уважение към Конте и към всички мои треньори. Не бях лидер на бунт срещу него, беше точно обратното. Съжалявам, че не дадох толкова, колкото той очакваше от мен, и не направих достатъчно, за да остане. Когато той си тръгна, аз му изпратих съобщение, в което му благодаря за всичко и му пожелавам най-доброто, това е, което той заслужава", сподели Ричарлисон.

Нападателят претърпява трудна първа кампания за "шпорите", след като премина от отбора на Евертън. Бразилецът все още не е вкарал гол във Висшата лига и има само девет мача като титуляр за клуба от Северен Лондон.