Нещата за Евертън започват да изглеждат доста зле. Поражението у дома от Уотфорд с 2:5, бе прието доста тежко от привържениците. „Карамелите“ показват сериозни пробойни в дефанзивен план и значително ще трябва да подобрят представянето си в следващите мачове, ако не искат целта европейски клубни турнири отново да остане само добро пожелание, така както бе през миналия сезон.

Добрата новина за мениджъра Рафа Бенитес е фактът, че Ричарлисон вече се завърна в игра, след неприятна травма, която го остави в лазарета за 6 седмици. Бразилският голаджия се разписа през уикенда срещу „стършелите“, но това изобщо не помогна на неговия отбор. Все пак, нападателят погледна малко по-оптимистично към бъдещето и заяви, че се надява с негова помощ, Евертън да намери отново верния път към позитивните резултати.

„Намираме се в тежък период и това е видно за всички. Само самите ние можем да си помогнем и да излезем от кризата. За мен, най-важното е, че съм здрав и отново съм на терена. Харесва ми, че мениджърът ме поставя на върха на атаката, това е любимата ми позиция. През годините играх доста отляво и отдясно, но истината е, че предпочитам да бъда в центъра на атаката. Като централен нападател се чувствам най-комфортно и смятам, че мога да вкарам много голове. Евертън и националния отбор на Бразилия са отборите, за които ще дам всичко. Ако  остана здрав и се опазя от контузии, съм твърдо убеден, че ще вкарам доста попадения през сезона. Вярвам, че всички заедно ще успеем да преодолеем този труден момент, и Евертън отново ще бъде силен и ще играе един добър футбол“, коментира бразилецът.