Бившият футболист на Манчестър Сити Майка Ричардс охлади страстите около сделката за Нюкасъл, като даде мнение, че пътят до върха няма да бъде лесен. Защитникът бе част от състава на „гражданите“, когато шейх Мансур придоби клуба през 2008 година.

"Има чувство на облекчение, може да мечтаеш отново. Такава инвестиция променя сценария изцяло. Привържениците обаче трябва да знаят, че ще има и проблеми", започна той.

"Първото предизвикателство е да се спечели доверие. Сигурен съм, че много фенове вярват, че вече могат да купят Меси, Мбапе и Неймар. Нещата обаче не работят по този начин, не разчитайте на това. Евертън похарчи близо 600 милиона евро за играчи, но най-големите имена си остават Уейн Рууни и Хамес Родригес", продължи Ричардс.

 


Англичанинът направи паралел и с възхода на Манчестър Сити: "Пристигането на Робиньо беше много важно през 2008 г. Изведнъж привлякохме играчи като Найджъл де Йонг, Карлос Тевес и Патрик Виейра, които обикновено не биха били в нашия обсег. Можем да говорим за пари, но това не е единственото, което ще убеди играча. По-често получавахме критика по време на мачовете: „Щяхте да сте в трета дивизия, ако не бяха петролните пари“ или „Просто сте петролен клуб“.

"Знам колко много се вълнуват играчите им от това, което ги очаква, но истината е, че доста от тях няма да останат. Задайте си въпроса, колко от тях биха били титуляри в отбор от Шампионска лига“, попита риторично Ричардс, който сега се изявява като анализатор.