Отборът на Ливърпул записа лесна победа над Стоук Сити в мач от 33-ия кръг на Висшата лига. Възпитаниците на Юрген Клоп се наложиха с 4:1, а за домакините нов силен мач направи белгиецът Дивок Ориги, който се разписа на два пъти. Нападателят вкара и в четвъртък в Лига Европа срещу Борусия Дортмунд.

Другите две попадения за домакините бяха дело на Даниел Стъридж и Алберто Морено, а за „грънчарите“ се разписа Боян Къркич.

С мисъл за предстоящия реванш срещу Дортмунд през седмицата, Клоп заложи на доста експериментален състав, правейки куп промени в сравнение с мача срещу Борусия преди три дни.

Като титуляр за „мърсисайдци“ започна младокът Шей Оджо, който се отчете с прекрасна асистенция и отлична игра по лявото крило. 

Мачът започна по най-добрия начин за домакините, като Алберто Морено даде преднина на „червените“ още в 8-ата минута. След изпълнение на фаул по левия фланг, Джеймс Милнър видя абсолютно непокрития Морено, който с прекрасен удар по диагонала не остави шансове на вратаря.

Гостите се възползваха от стара слабост в отбраната на „червените“ и успяха да изравнят след статично положение. След центриране от свободен удар, Боян Къркич бе изпуснат в малкия пеналт и с глава изненада Симон Миньоле.

Голът на „грънчарите“ обаче не стресна домакините и още преди почивката Даниел Стъридж върна преднината им. Основната заслуга за попадението обаче бе на младока Оджо. Младото крило на „червените“ преодоля с лекота Шакири отляво и центрира прецизно към Стъридж, а английския национал с глава направи 2:1.

През второто полувреме, появилият се като смяна Дивок Ориги бе точен на два пъти, за да оформи категоричния успех на своя тим. Белгиецът се разписа в 50-ата и 65-ата минути на срещата.

След победата си Ливърпул заема осмо място във временното класиране с актив от 48 точки. Стоук Сити е девети с точка по-малко, но и два двубоя повече от своя конкурент.