Ръководството на Манчестър Юнайтед вече е взело решение за бъдещето на своя мениджъра Ерик тен Хаг. Италианският журналист Джанлука Ди Марцио твърди, че на „Олд Трафорд“ ще се разделят с нидерландеца, независимо от изход във финала на ФА Къп срещу градския съперник Манчестър Сити тази събота.

Трансферният експерт говори пред нидерландския сайт Soccernews.nl, където разкри, че подобно на конкурентите си от Челси, „червените дяволи“ също ще си търсят нов мениджър след края на този сезон. Според него ,опциите пред клубното ръководство са Кийрън Маккена, Маурисио Почетино и Роберто Де Дзерби.

Ако „сините“ назначат настоящия наставник на Ипсиуч, то Юнайтед ще се насочат аржентинеца, който довчера беше начело именно на лондончани. Що се отнася до италианския специалист, от „Олд Трафорд“ все още не са се свързали с досегашния мениджър на Брайтън.

Очаквано, причината за раздялата на Ман Юнайтед с Тен Хаг е разочароващото представяне на тима във Висшата лига през вече завършилата кампания. „Червените дяволи“ финишираха едва на осмата позиция в класирането с 14 шампионатни загуби и отрицателна голова разлика. Ако не спечелят съботния финал за ФА Къп срещу градския съперник Манчестър Сити, те изобщо няма да участват в евротурнирите през следващия сезон.