Няма кой да спре Ливърпул! Мърсисайдци записаха четвърта поредна победа от началото на сезона и общо 13-а поредна с тези от завършека на предишната кампания и подобриха собствения си рекорд по поредни успехи, с което показват, че тази година може и да надделеят над Манчестър Сити в борбата за титлата. 

Смятаното за едно от тежките гостувания на Бърнли беше взето със завидна лекота. Момчетата на Юрген Клоп съсипаха съперника си на неговия "Търф Моор" с 3:0, а в нито един момент "виненочервените" не затрудниха опонента си. 

Трент Алекзандър-Арнолд откри в 33-та минута с изпълнение, което беше предвидено да е центриране, но се озова в мрежата на вратаря. Малко след това подарък от капитана на домакините Бен Мий сложи началото на втората голова атака на Ливърпул, а Садио Мане се разписа за 2:0. В края Роберто Фирмино само оформи класиката. 

От самото начало гостите натиснаха, но пък първото положение в мача беше за домакините. Крис Ууд стреля мощно от дистанция, но не успя да намери целта във 2-та минута. Малко след това Мохамед Салах се озова на изгодна позиция в наказателното поле, но прати топката в дясната греда. 

Той и Садио Мане продължиха да творят опасности и да търсят най-активно попадението, но все пак защитата на Бърнли не се пропука. И така се стигна до 33-та минута, когато падна и първият гол в двубоя, който беше в полза на Ливърпул. 

Тогава Трент Алекзандър-Арнолд опита дълбоко центриране в наказателното поле на противника, фалцът извъртя топката по такъв начин, че се озова в мрежата на Бърнли, а имаше докосване и в тялото на Крис Ууд, което се оказа решаващо. 

И само четири минути по-късно интригата умря. Тогава капитанът на Бърнли Бен Мий допусна фрапантна грешка и подари топката на Роберто Фирмино, той напредна и издебна най-удобния момент, за да пусне за нахлуващия на скорост Садио Мане и той с прецизен удар направи 2:0. Това беше всичко интересно до почивката и тя дойде с два гола аванс за гостите. 

Тази развръзка направи остатъка от мача доста лесен за гостите. Те държаха инициативата и не даваха никакви възможности за съперника да върне поне попадение, с което да се върне и в двубоя. И на свой ред имаха още интересни ситуации. 

В средата на второто полувреме Роберто Фирмино изпусна поредната страхотна възможност, но просто този натиск нямаше как да не донесе и ново попадение. То стана факт в 80-та минута. Тогава при една контра Мохамед Салах се озова пред наказателното поле на Бърнли, напредна и от крака му Фирмино я взе и с бомбен изстрел направи 3:0. 

В края Джей Родригес изпусна страхотен шанс за почетен гол на Бърнли, а в продължението Джорджиньо Вайналдум изпусна да направи и по-голям погрома за домакините. Така всичко приключи с класика в полза на Ливърпул, който продължава единствен с пълен актив от 12 точки.