Една ситуация беляза целия 30-и кръг във Висшата лига и тя беше на мача на лидера Манчестър Сити срещу Уотфорд. В началото на втората част реферът Пол Тиърни зачете гол на "гражданите", който беше от очевадна засада. 

Той не се съибрази с мнението на асистентите си и посочи центъра, въпреки че играчите на "стършелите" му искаха обяснение за това. С този гол рухна и бетонът на Уотфорд в мача, последва и бърза лекция от Сити, който затвори битката с комфортен аванс. Но всички анализатори са на мнение, че тази ситуация е решила крайния резултат. 

Според вестник "Сън", който се позовава на източник, замесен в съдийството на този двубой, Пол Тиърни изгледал ситуацията и се хванал за главата, признавайки си, че е сбъркал в отсъждането си. Той признал пред останалите рефери, че има засада и бил съкрушен от грешката си. 

Дори професионални съдии коментираха в студиото на Sky Sports впоследствие, че има грешка на арбитъра, а на Острова твърде рядко си позволяват да поставят под съмнение отсъжданията на главните съдии. В крайна сметка тази победа позволи на Сити да опази върха и да е с точка аванс пред втория Ливърпул само осем кръга преди края.