Феновете на Евертън се надяват, че никога повече няма да изживеят кошмара от миналия сезон, когато отборът едва не изпадна от висшата лига.

Спокойно можем да кажем, че Франк Лампард и възпитаниците му успяха да оцелеят в елита на Англия и със сериозна доза късмет, но, за да не се повтаря отново същият сценарий, от ръководството ще трябва сериозно да освежат тима за новата кампания. Подобно мнение изрази и бившият мениджър на Тотнъм Хари Реднап.

Според него, ако „карамелите“ не извадят необходимите поуки и не закупят наистина класни имена, те отново ще страдат много и през новия сезон.

„Силно се надявам, че в Евертън са направили един много добър анализ на случилото се. Харесвам ги, харесвам Франк и си признавам, че през миналия сезон бях доста отчаян. Мислих си, че ще изпаднат, а това не бива да става с клуб от подобен ранг. Въпросът е какво се случва оттук нататък, защото шефовете и всички в клуба би трябвало да са наясно, че няма да става по-лесно. Новият сезон чука на вратата и трябва да се действа. Считам, че Евертън се нуждае от много класа, за да гони по-високи цели. Ако е нужно, нека продадат и Ричарлисон, бъдещето на тима е най-важно, а не един футболист, било то и най-добрият“.

„Ако Ричарлисон бъде продаден, в касата ще влязат свежи пари и ръководителите ще могат да привлекат поне няколко класни имена. Аз мога да говоря само като страничен наблюдател, но нека от Евертън ясно осъзнаят, че ако не направят нищо и запазят същия състав, според мен ги чакат доста неприятни мигове. На този отбор му трябва класа, опит и свежи попълнения, които да помогнат за едно по-добро представяне и завършване в топ 10“, коментира Реднап.