Отборите на Рединг и Кардиф Сити изиграха интригуващ сблъсък от 21-ия кръг на Чемпиъншип. Двубоят на стадион „Мадейски“ приключи без победител – 2:2, но зрителите на трибуните и пред малкия екран видяха множество интересни ситуации пред двете врати.

Домакините изненадващо поведоха с 2:0 през първата част, но допуснаха изравняване на резултата в заключителните минути на срещата.

Още в 16-ата минута Калъм Патерсън си реализира автогол, след като не успя да изчисти центриране от корнер и вместо това насочи топката в собствената си мрежа.

В 41-ата минута голмайсторът на домакините Моду Бароу вкара шестия си гол от началото на сезона и увеличи преднината на своите. Бароу реализира след далечен шут, който мина през краката на бранител и залъга вратаря на гостите.

През второто полувремето тимът на Кардиф, който се е устремил към промоция във Висшата лига показа характер и стигна до изравняване. Жозеф Бенет изравни за уелския тим седем минути преди края, а Лий Томлин осигури точката за своите с прекрасен гол в продължението на срещата.

Рединг все пак можеше да стигне до трите точки в последната си атака в мача, когато нападател на домакините удари левия страничен стълб.

След поделените точки Кардиф остава на второто място във временното класиране с 44 точки - 4 по-малко от лидера Уулвърхемптън, Рединг пък е 14-ти.