Дилемата кой да наследи овакантения от Роналд Куман мениджърски пост в Евертън започва да дели висшата йерархия в клуба на отделни лагери, твърди британският ежедневник „Мирър”.

Президентът Бил Кенрайт желае да заложи на британски наставник и затова се обърнал към Шон Дайш от Бърнли. Вярва се, че специалистът би напуснал Бърнли само при двойно увеличение в заплатата или иначе казано – срещу 4 милиона паунда годишно.

Мажоритарният собственик на „карамелите” Фархад Мошири има далеч по-амбициозни цели и е поставил настоящия треньор на Атлетико Мадрид най-отгоре в списъка си. Роденият в Иран бизнесмен подкрепяше отчетливо Куман, като му предостави 140 милиона паунда за трансфери през лятото. Това обаче не завърши добре за Евертън, който заема 15-ото място в първенството и се намира на 2 точки над зоната на изпадащите.

Предвид солидните харчове през лятото Мошири иска да ангажира треньор с реноме, така че на „Гудисън Парк” да акостират още големи имена. Босът никак не е убеден, че Дайш ще има подобно влияние.

В даден момент имаше и слухове, че се водят преговори със свободния Сам Алърдайс. Той обаче е настоял за дългосрочен договор и на този етап разговорите са замразени.

Вярваше се, че Евертън ще иска да назначи мениджър преди ключовата съботна визита срещу Кристъл Палас от 12-ия кръг на Висшата лига. Страхотният обрат от 0:2 до 3:2 над Уотфорд осигури глътка свеж въздух, а също така предостави още един шанс пред временния наставник Дейвид Ънсуърт.