Новият селекционер на Англия – Томас Тухел, беше официално представен от Футболната асоциация (ФА), като очакванията към него са изключително високи. Германецът има ясно поставена цел – да изведе отбора до световната титла.

Изпълнителният директор на ФА Марк Бълингам разкри, че Тухел е избран измежду 10 кандидати: „Проведохме интервюта с около десетима човека. Ясно е, че някои от тях искаха поста повече от други. В крайна сметка сме много доволни, че се разбрахме с Томас Тухел. Вярваме, че с него имаме най-добрия шанс за спечелване на световно първенство и смятаме, че той беше най-добрият кандидат за тази работа.“

Тухел, който е един от най-успешните клубни треньори, включително с триумф в Шампионската лига с Челси, ще поеме отбор, изпълнен с млади таланти, но който все още не е постигнал най-големите успехи на международната сцена. В този контекст изборът на Тухел е знак за сериозните амбиции на Англия да се върне на върха на световния футбол.

Бълингам допълни: „Винаги сме били ясни, че искаме най-добрия човек за този пост. Смятаме, че дължим това както на страната, така и на самите футболисти. Така им оказваме подкрепа и им подсигуряваме лидер, който да им помогне да продължат напред. Осъзнаваме, че по време на процеса на избора пазехме тишина, но това беше необходимо не само заради нас, а и от уважение към кандидатите.“

Пред Тухел сега стои огромното предизвикателство да подготви отбора за следващите големи турнири, като основната му цел е световното първенство.