Човекът, който отговаряше за направата на екипи на Манчестър Сити Лес Чапман разкри забавни истории от престоя на Марио Балотели в клуба, включително предисторията на скандалния надпис на фланелката на италианеца „Why Always Me?“.

Балотели, който сега играе за клуба от швейцарската Суперлига Сион, прекара три години в Сити и стана известен с поведението си както на терена, така и извън него. От запалването на фойерверки вътре в собствената си къща до дългия списък с неплатени глоби за паркиране, италианецът беше изключително непредсказуем в изявите си.

А в скорошен подкаст бяха разкрити още повече подробности за навиците на нападателя в Манчестър - включително историята около празнуването му срещу Ман Юнайтед при известната победа с 6:1 на "Олд Трафорд".

Gulliver/GettyImages
58 снимки

"Всяка сутрин ходехме в тази малка зона в задната част на съблекалните. Имаше тази малка зона с няколко маси, където можете да пиете чай или кафе. Той щеше да вземе една моя цигара – тогава пушех – и вероятно щеше да изпуши две цигари, една след друга. Никога не е носил своя. Трябва да е имал 80 пакета и 70 запалки, но така и не ми даде нито една цигара", започна Чапман.

"Този ​​конкретен ден Марио ме разведе и каза: "Искам това да бъде отпечатано на ризата ми, какво мислиш?" Казах да, ще го отпечатам, но но може да имаш нещо, което да е обидно за феновете на Юнайтед или за когото и да било. Той сподели едно или две неща и аз казах "Не, Марио", а след това той попита "Ами защо винаги аз?" Веднага щом го каза, си помислих, че е идеално, а след мача имах проблеми", заяви бившият работник в Манчестър.

"Не ми позволиха да печатам повече фланелки след онзи мач, защото вместо просто да вдигне тениската си до самия надпис, той я свали цялата си и получи картон, така че Дейвид Плат каза "съобщение от Манчини, не печатай повече фланелки". След пет минути стана глобално, така че Марио ми каза, че тези неща могат да се продават", допълни Чапман.

Gulliver/GettyImages
22 снимки

Балотели размаха фланелката по време на победата на Ман Сити с 6:1 над съперника Ман Юнайтед през кампанията 2011-12. Италианецът вкара два пъти в мача, включително началния гол, и го отпразнува, като не изглеждаше впечатлен и разкриваше посланието върху долната фланелка.

Това дойде като отговор на последните съобщения в медиите около нападателя. Само един ден преди този мач Балотели направи заглавия за запалването на фойерверки в дома си. По-късно същата седмица италианският нападател беше представен като посланик на Манчестър за безопасността на фойерверките.