Германският футболист Кай Хаверц получава най-високата заплата в Арсенал, съобщава сайтът Capology.com като се позовава на проучване на журналиста Тоби Принс. Пристигналият от Челси атакуващ полузащитник или нападател прибира по 14,560 милиона английски паунда на година.

След натоварен трансферен период това лято, Арсенал би трябвало да е сглобил доста по-силен състав в сравнение с миналата година и да бъде конкурентен на повече фронтове и по-дълго време.

Деклан Райс, Кай Хаверц и Юриен Тимбер се присъединиха към отбора срещу сериозни заплати, докато Давид Рая дойде под наем. И без изненада, две от новите попълнения Хаверц и Райс оглавиха веднага и класацията с най-скъпите договори. И въпреки че заплатите на играчите са поверителна информация, този уебсайт предоставя до голяма степен надеждни оценки, макар и да не претендира за 100-процентова точност и изчерпателност.

Според медията, най-скъпоплатеният футболист в Арсенал в момента е Хаверц с 280 хиляди паунда на седмица или 14,560 милиона от английската валута на сезон. Втори е Габриел Жезус с 265 хиляди паунда на седмица или 13,780 милиона на година. Деклан Райс държи третото място с 240 хиляди на седмица, а топ 5 допълват Томас Партей (200 000) и Букайо Сака (195 000). И докато две от новите попълнения са в топ 3, то превърналият се в основен футболист миналата година и капитан на тима Мартин Йодегор е извън първите 10 по финансови приходи. Той е чак на 12-о място в отбора със 112 хиляди паунда на седмица или 5,980 милиона на година.