Дългосрочното бъдеще на Юрген Клоп в Ливърпул беше поставено под въпрос през последните седмици. След поражението на „мърсисайдци“ във Висшата лига от Лестър Сити се появиха слухове за проблем между играчите и твърдения, че германецът е близо до изхода от „Анфийлд“.

Клоп бързо и ясно отхвърли слуховете, потвърждавайки, че не планира да напуска Ливърпул скоро.

„Аз съм окей…Наистина съм добре и съм напълно готов за следващото предизвикателство. Не се нуждая от почивка…Положението на отбора е просто моментно. То е просто поредното предизвикателство“, бяха думите на Клоп преди гостуването на РБ Лайпциг в първи 1/8-финал в Шампионската лига във вторник, спечелен от „червените“ с 2:0.

Германският мениджър на тима подписа нов договор с клуба през декември 2019 година, който ще го задържи на „Анфийлд“ до лятото на 2024 година.

„Mirror“ обаче разкрива необичайна клауза в него. На пръв поглед клаузата изглежда като нещо, за което феновете на Ливърпул може и да изтръпнат, особено на фона на последните слухове. Но реално, тя просто осигурява връщането на Клоп обратно в Германия, накъдето той възнамерява да се отправи, след като договорът му с „мърсисайдци“ изтече през 2024 година.

Това не означава, че Клоп може да сам да прекрати договора си, а, че Ливърпул ще помогне на Клоп да завърши безопасно и удобно пътуването си обратно в Германия, където е спряган за нов национален селекционер на мястото на Йоаким Льов.

Футболните клубове редовно помагат на новите си футболисти с настаняването и намирането на училища за децата им. Това е, за да се премахне колкото се може повече стреса от трансфера и смяната на обстановката, позволявайки на новия играч да се съсредоточи единствено върху работата, за която е бил привлечен.

Подпомагането за напускането на мениджъра е малко необичайно, но показва връзката и уважението, което царува между Клоп и Ливърпул.