Ръководството на Евертън е раздвоено относно това дали да предложат на бившия си футболист Уейн Рууни емоционално завръщане на „Гудисън Парк“. Председателят Бил Кенрайт би искал да върне бившата звезда на „карамелите“ обратно в клуба като мениджър. Но собственикът Фархад Мошири е предпазлив заради липсата му на опит, пише „Sun“.

36-годишният Рууни е един от възможните кандидати, който да замени уволнения Рафаел Бенитес. Въпреки това, Мошири все още не е убеден, че Рууни има познанията зада води тим от Висшата лига, след като е само малко повече от година начело на борещия се оцеляванев Чемпиъншип тим на Дарби Каунти.

Самият Рууни наскоро не отрече възможността да застане начело на бившия си клуб.

„Възпитан съм като привърженик на Евертън и съм поласкан, че ме споменат в преговорите. Евертън знае, че за да общуват с мен, трябва да се свържат с администраторите. Виждам спекулациите. Знам, че всеки обича хубавите приказки, но не е имало разговори. Фокусиран съм само върху Дарби Каунти“, гласяха думите на бившия нападател.

Франк Лампард и Фабио Канаваро също са сред споменаваните имена за нов мениджър на Евертън, след Белгия отказа да пуснебившия наставник на „карамелите“ Роберто Мартинес обратно на „Гудисън Парк“.

В съботното гостуване на Астън Вила мърсисайдци ще бъдат водени от Дънкан Фъргюсън, който за втори път застава временно начело на Евертън.