Ръководството на Манчестър Юнайтед няма да ратифицира сделката със сър Джим Ратклиф на днешното си заседание, каквито очаквания имаше в последните дни. Както е известно, британският милиардер, който в продължение на месеци искаше да купи клуба, на практика се споразумя с мажоритарните собственици Аврам и Джоел Глейзър да закупи 25% от акциите на „червените дяволи“ срещу 1.3 милиарда паунда.

Осъществяването на сделката обаче е сложен процес и не може да бъде приключена толкова бързо. Sky Sports все пак твърди, че операцията се приближава към успешен край.

Днешната среща на акционерите, която традиционно е виртуална, защото шестима от 12-те члена са от семейство Глейзър и живеят в САЩ, не е свикана специално, за да бъде дискутирано предложението на Ратклиф, макар че темата със сигурност ще присъства. През миналата седмица имаше очаквания обаче, че именно на нея сделката ще бъде ратифицирана. Това няма да се случи, тъй като има още въпроси, които трябва да бъдат изгладени, преди да се стигне до такова гласуване.

ESPN допълва, че надеждата на Ратклиф е все пак сделката да бъде напълно финализирана преди началото на зимния трансферен прозорец, така че той да се опита да привлече нови зимни попълнения. Твърди се обаче, че правилата за финансов феърплей може да ограничат разходите.