Сър Джим Ратклиф вярва, че Манчестър Юнайтед наема твърде много персонал и е готов да направи съкращения на работната сила, когато официално встъпи на власт в клуба. Британският милиардер е близо до придобиването на 25% от контролния пакет акции на клуба от семейство Глейзър. Той ще поеме контрола над футболните операции на „червените дяволи“.

Ратклиф е направил проверка и е стигнал до извода, че Юнайтед има прекалено много персонал в няколко области, като някои отдели потенциално ще се нуждаят от преструктуриране. Юнайтед има повече персонал от всеки друг клуб във Висшата лига, като на „Олд Трафорд“ работят над 1100 служители. Само за тази година броят е нараснал от около 800 на 1112.

Daily Mail съобщава, че тези цифри са значително повече от тези на техните съперници от Топ 6. Ливърпул има около 900 служители, Тотнъм 750, Манчестър Сити 720 и Арсенал 700.

Компанията на Ратклиф – INEOS, има 25 000 служители по целия свят, но тяхното спортно подразделение е известно с малкия си брой служители и въпреки тома има добра репутация в цялата индустрия. Милиардерът вярва, че подобен подход в Юнайтед ще се окаже полезен и не е просто начин за намаляване на разходите.

Бъдещето на мениджъра Ерик тен Хаг в никакъв случай също не е сигурно. Ратклиф също ще трябва да назначи спортен директор, като Пол Мичъл, който направи добро впечатление в Монако, е сред основните кандидати. Ратклиф също така е привърженик на идеята клубът да се насочи към повече местни играчи. Той има желание Юнайтед да доминира отново, като ядрото на отбора ще бъде съставено от англичани.