Британският милиардер сър Джим Ратклиф е поискал да поеме контрола върху спортните операции на Манчестър Юнайтед след завършване на сделката по придобиването на 25% от клуба, твърди The Athletic. Това е било категоричното условие на англичанина при преговорите със семейство Глейзър и в крайна сметка те са го приели. Именно това е причината той да плати 1.35 милиарда за една четвърт от клуба, което е много над пазарната стойност.

По този начин той ще може да определя спортната политика и назначения, като вече се спряга името на Пол Мичъл като нов спортен директор. Още в събота на Острова обявиха, че Ратклиф е съвсем близо до постигането на окончателна договорка с американците за придобиването на 25% от 20-кратните шампиони на страната, а другият голям фаворит шейх Ясим е оттеглил своето предложение.

Медията допълва, че той е поставил клауза, свързани с всяка сделка с клуба, която ще му позволи пълно поглъщане на тима от „Олд Трафорд“ в дългосрочен план. Семейство Глейзър притежава 69% от Манчестър Юнайтед, а останалите акции за разпределени между множество по-малки акционери.

Очакванията са, че до дни ще бъде свикана среща на борда на директорите на „червените дяволи“, на която ще бъде обсъдена и гласувана договорената между двете страни сделка.