Отново е на път да се разрази расистки скандал в Англия и то на голямото манчестърско дерби. Феновете на Манчестър Сити са отправяли расистки обиди към халфа на Манчестър Юнайтед Фред по време на градското дерби вчера. Двата клуба са докладвали и на съдията Антъни Тейлър.

От тима на „гражданите“ са заявили, че "всеки, който е обявен за виновен за расистки обиди", ще бъде наказан с доживотна забрана да посещава мачове. От клуба допълниха, че са информирани за видео в социалните мрежи, което показва как техен фен прави жестове на маймуна към играчи на Юнайтед.

Фред

източник: GettyImages/Gulliver

Инцидентът с Фред стана, когато той се готвеше да изпълни ъглов удар през второто полувреме. Тогава към него освен обиди полетяха и предмети, а един от тях го удари. Бразилецът коментира, че е срамно подобни инциденти да продължават да се случват през 2019 година.

Фред

източник: GettyImages/Gulliver

"Все още сме изостанало общество. За съжаление, това се случва на някои стадиони. Случи се тук, случи се в Украйна с мои приятели. Тъжно е, но трябва да сме с високо вдигнати глави и да забравим за това. Не трябва да им обръщаме внимание, защото те това искат", сподели Фред.

Фред

източник: GettyImages/Gulliver