Футболистът на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд отговори на критиците, които поставят под съмнение ангажимента му към клуба от Висшата лига, след като беше отстранен поради дисциплинарни проблеми този сезон от мениджъра Ерик тен Хаг.

26-годишният английски национал не взе участие при победата срещу Нюпорт Каунти с 4:2 в мач от турнира за ФА Къп, след като дни по-рано е бил забелязан по нощните клубове в Белфаст.

Рашфорд, който отбеляза 30 гола през миналата кампания, но през тази се е разписал едва 5 пъти, смята, че медиите не подхождат честно към него.

"Ако направя грешка, веднага ще вдигна ръка и ще се извиня. Но щом се касае за задълженията ми към клуба, се налага да говоря. Тук израснах, играя за този отбор от малък. Когато обсъждате обвързаността ми към него и любовта ми към футбола, ще ви помоля да се отнасяте по-човешки", коментира Рашфорд в платформата "The Players Tribune".

Юнайтед е на шесто място в английската Висша лига на осем точки от последното място, даващо право на участие в Шампионска лига. Това се счита за разочарование от феновете.

"Гарантирам ви, че светът все още не е видял най-доброто от нас. Искаме отново да играем в Шампионската лига. Просто трябва да продължим да работим и аз също ще се стремя към прогрес", добави нападателят. / БТА