Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд бе включен във Football Black List за втора последователна година.

Към него в списъка за 2021 година, в който се почитат хора, повлияли положително от цветнокожата общност в спорта, се присъединяват още Айвън Тоуни от Брентфорд и Никита Парис от женския тим на Арсенал. Football Black List бе основан от Родни Хайндс и Лион Мен през 2008 и членовете се избират от експертен панел от цветнокожата общност и футболната индустрия.

Мениджърът на Тотнъм Нуно Ешпирито Санто и босът на Шефилд Уензди Дарън Мур бяха почетени за заслугите си в треньорската секция, заедно с отговорника за развитието на играчите в Манчестър Юнайтед Джъстин Кокрейн. Водещата от Sky Sports News Ейд Оладипо бе включена в медийната категория с бившия бранител на Арсенал Алекс Скот, която сега води Football Focus по BBC.

„Цветнокожото майсторство във футбола редовно е коментирано на терена – и ние искаме да помогнем, като подчертаем приноса и на цветнокожите лидери извън терена. Тези, които попаднаха в списъка днес, се присъединяват към знаменита група от хора, които са били в листата за последното десетилетие, включително Рахийм Стърлинг, Йън Райт, Хоуп Пауъл, Рио Фърдинанд, Хърман Оузли и Рейчъл Янки“, сподели Лион Мен.