Маркъс Рашфорд е на мнение, че Манчестър Юнайтед е в „доста по-силна позиция“ преди подновяването на сезона във Висшата лига, отколкото в момента, когато лигата бе прекъсната през март.

Преди пандемията от коронавирус да преустанови първенството, „червените дяволи“ се намираха в добра форма, непобедени в предишните си 11 мача във всички турнири. Паузата позволи на английския национал да се възстанови от травмата си на гърба, която го извади от игра за повечето срещи от въпросната серия и сега е готов да помогне на Юнайтед да продължи по възходяща при гостуването на Тотнъм на 19 юни.

„Мисля, че след карантината сме в далеч по-добра позиция, отколкото преди това. Трябва да играем мач за мач и да не гледаме много напред. Работим усилено по време на тренировките, като много от момчетата се възстановиха от травми и са обратно в тима. Лично за мен, правех най-добрия сезон в кариерата си до контузията, така че сега съм силно мотивиран да помогна на отбора в оставащите мачове“, започна той за фен сайта на Юнайтед Stretty News.

Докато футболът беше преустановен, Рашфорд се включи в няколко благотворителни инициативи, доставяйки безплатна храна на деца в нужда.