Настоящият мениджър на Манчестър Юнайтед - Ралф Рангник, призна, че клубът трудно ще убеди водещи футболисти да пристигнат на “Олд Трафорд”, след като най-вероятно няма да играе в Шампионската лига следващия сезон и допълни, че селекцията трябва да е концентрирана върху по-млади играчи, а не доказани звезди.

“Клубът трябва да се опита да намери топ играчи и да се опита да ги развие. Халанд е на 21 години и е такъв играч. Той се превърна в един от най-скъпите нападатели в света. Той е един от примерите за играч, върху който Юнайтед трябва да се концентрира. Очевидно е, че клубът има нужда от нови играчи. Някои са с изтичащи договори, някои искат да играят повече”, заяви Рангник.

“За мен, в момента най-важно е привличането на играчи. Не става дума само да се набележат, но да се направят срещи с тях и да се убедят да дойдат в клуба, въпреки че той няма да играе в Шампионската лига. Когато в битката са отбори като Челси, Ливърпул и Манчестър Сити, ти трябват добри аргументи. Някой трябва да обясни на играчите защо трябва да дойдат и затова е важно какво мисли Ерик тен Хаг. Знам от Юрген Клоп и Томас Тухел, че когато искат някой футболист, те говорят с него. Това вероятно важи и за Пеп Гуардиола. Те говорят с тях, разбират какъв е манталитета и характера им и дали ще паснат на отбора”, обясни бъдещия консултант на “червените дяволи”.