Временният мениджър на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник вижда звездата на тима Кристиано Роналдо като залязваща сила и вярва, че „червените дяволи“ се нуждаят от нов лидер, който да води атаката.

Германецът застана начело на Юнайтед още през декември и ще поеме консултантска роля от лятото. Той ще остане влиятелна фигура, тъй като ще дава своето мнение за настоящия отбор, както и при взимането на нови играчи.

Това може да не предвещава нищо добро за Роналдо, който се завърна в Манчестър едва през лятото, но досега не успява да показва напълно познатата си форма от последните години. 37-годишният португалец остава най-резултатният играч на клуба дотук през сезона, но начинът, по който той промени стила на отбора, съчетан с поведението и личността му, накара Рангник да се съмнява в способностите му в дългосрочен план.

Единсон Кавани се очаква да напусне през лятото, докато има съмнения относно бъдещето на Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал в клуба.

Сега „Manchester Evening News“ съобщава, че Рангник иска нов човек, който да поведе атаката на тима от следващия сезон. Смята се, че Роналдо обмисля възможността да напусне през лятото на фона на разговори с агента си Жожхе Мендеш.

Петкратният носител на „Златната топка“ не игра в неделното дерби в Манчестър, загубено с 1:4 от „гражданите“, и замина за Португалия. Впоследствие беше обяснено, че Роналдо е получил контузия и затова не е попаднал в състава за двубоя.