Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник настоява, че няма нужда да лишава Хари Магуайър от капитанската лента, въпреки че призна, че е видял някои слабости в играта на защитника в последните мачове.

Магуайър беше подложен на сериозни критики през този сезон и част от привържениците на Юнайтед поискаха лентата да му бъде отнета.

Критиките към 28-годишния футболист се засилиха още повече през уикенда, след като „червените дяволи“ завършиха 1:1 срещу Саутхемптън на „Олд Трафорд“, но временният мениджър Рангник не вижда причина да смени официалния си лидер на терена.

„Мисля, че когато се завърна след контузията си, се справи изключително добре. Той имаше много добро представяне, много добър мач срещу Уест Хем. В последните два мача, да, той имаше някои по-слаби моменти, срещу Саутхемптън и когато допуснахме гола срещу Бърнли, но той е наш капитан и не виждам причина да променям това“, заяви Рангник.

Магуайър беше избран за капитан на Юнайтед през януари 2020 година от предишния мениджър Оле Гунар Солскяер, пет месеца след като преминаването си на „Олд Трафорд“ за рекордните за защитник 80 милиона паунда от Лестър. Той вече има записани 132 участия за клуба и Рангник смята, че ще отнеме време на английския национал, за да се приспособи към новия начин на игра.

„Той е играч, който трябва да се развива, да става по-добър, както всички останали. Начинът, по който играем сега, също е нов за него, защото в английския национален отбор той беше свикнал да играе в постройка от трима бранители, а тук, в Манчестър Юнайтед, в повечето случаи е четворка. Това също е нещо ново за него и ще му отнеме известно време, за да се приспособи към това“, допълни Рангник.

Тази вечер Манчестър Юнайтед приема Брайтън в отложен двубой от 18-ия кръг в английската Висша лига от 22:00 часа, а срещата може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA.