Временният мениджър на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник отхвърли възможността да загуби Единсон Кавани този месец.

Уругваецът има 19 гола в 49 мача за „червените дяволи“ след присъединяването си със свободен трансфер през октомври 2020. Въпреки това, престоят на 34-годишния нападател в Англия е съпътстван и от проблеми с контузии и противоречиво наказание миналия сезон за използването на това, което от Английската футболна асоциация (ФА) определиха за расистки език в пост в социалните мрежи. Кавани, чийто договор изтича в края на сезона, е свързван с трансфер в Барселона, но Рангник подчерта важността му, независимо че има предостатъчно опции в атакуващ план.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

„Говорихме за Еди и той знае, че аз със сигурност няма да го пусна. За мен той е много важен играч за остатъка от сезона, все още играем на три фронта, така че със сигурност ще имаме нужда от Еди. Бих искал да разполагам с още един като него, но за мен е ясно, че Еди трябва да остане“, започна германецът на пресконференцията си преди утрешното домакинство на Уулвърхемптън. Кавани стартира за първи път като титуляр под ръководството на Рангник при успеха над Бърнли с 3:1.

И германецът е на мнение, че той и Кристиано Роналдо могат да формират силно партньорство, независимо че общата им възраст е 70 години.

„Той е може би единственият, който може да играе като нападател с гръб към вратата и с лице към вратата. Неговият професионализъм и работна етика са невероятни и му казах, че отчаяно искам той да остане до края на сезона. Той го знае. Еди също така знае колко много го ценя и колко много го уважавам, това бе и причината да заложа на него срещу Бърнли от началото в тандем с Кристиано“.

Антони Марсиал е една от опциите на Юнайтед в атака, които вероятно ще напуснат през януари, като според информациите Севиля е близо до привличането на нападателя под наем. Дийн Хендерсън, Джеси Лингард, Хуан Мата и Дони ван де Беек също могат да напуснат в търсене на повече игрово време. Но след като мина през бум на заразени в клуба, Рангник сподели, че може да се наложи да задържи по-голямата част от играчите за втората половина от кампанията поради опасения, свързани с коронавируса.

„Нашият състав е може би малко по-голям по отношение на бройката. Но все още имаме коронавирус, имам три турнира, както вече казах, и мисля, че можем да разчитаме на повече играчи отколкото във времена без Ковид“, завърши Рангник.