Поражението на Манчестър Юнайтед от Кристъл Палас в последния кръг от Висшата лига подчерта огромното количество работа, което има новият мениджър на отбора Ерик тен Хаг, но временният треньор Ралф Рангник е оптимист за бъдещето. Юнайтед си осигури място в Лига Европа, след като и Уест Хям загуби от Брайтън с 1:3 и завърши след тях в класирането.

"Мисля, че Брайтън ни направи услуга", каза Рангник пред медиите. "Те губеха с 0:1 на полувремето и вкараха три гола след почивката. Ние обаче трябва да се погрижим за себе си", каза германецът.

15 снимки

Задачата на Рангник като временен мениджър приключи, а Манчестър Юнайтед завърши сезона с 58 точки - най-слабото им постижение в историята на Висшата лига. Отборът не е печелил трофей от завоюваната Лига Европа през 2017 година.

"Ние си знаехме проблемите и преди това, но аз съм оптимист, позитивен съм", добави Рангник.

"Ерик е топ мениджър и с него и заедно с борда на директорите и скаутите трябва да направим така, че да намерим нужните подкрепления. Това ще бъдат играчи, които ще ни помогнат да вдигнем нивото на играта си. И да върнем Манчестър Юнайтед отново в Топ 4", завърши Ралф Рангник.