Вратарят Аарън Рамсдейл заяви, че страда и го боли заради загубата на титулярното място в стартовия състав на Арсенал за сметка на Давид Рая, но настоя, че той и испанецът са в добри отношения.

Рамсдейл бе титулярен вратар на лондончани от присъединяването си през 2021 година и игра във всички 38 мача на тима във Висшата лига през миналия сезон, но остана резерва в последните четири срещи на отбора в лигата, когато на вратата на Арсенал застана Рая, който пристигна под наем от Брентфорд през август.

"Мисля, че понеже се случва за първи път, ситуацията е трудна. Дали аз или Давид ще играем, трябва да се концентрираме и да сме на разположение, но в същото време е странно, голяма тема. Трябва да се справим и точно това правим. Ако не се справим, нещата няма да се получат. Работим професионално и се разбираме много добре", коментира Аарън Рамсдейл.

"Има дни, в които към потиснат заради ситуацията, но той ме мотивира и когато той не се чувства добре, аз трябва да мога да го подкрепя", добави 25-годишният вратар за колегата си.

Рамсдейл бе повикан в националния тим на Англия за контролата срещу Австралия и срещата от квалификациите за Евро 2024 срещу Италия, но не взе участие в двубоите.

"Трябва да си върна титулярното място, за да продължа да получавам повиквателни за държавния отбор и да затруднявам селекционера с избора му на вратар, иначе за него ще бъде лесно решение. За първи път съм в подобна ситуация", призна Аарън Рамсдейл.

За Арсенал предстои гостуване на Челси в събота в мач от деветия кръг на Висшата лига.