Докато Аарън Рамсдейл изглежда споделя приятелски отношения извън терена с резервния вратар на Арсенал Мат Търнър, той призна, че състезателният дух между тях е жесток. Като играч, който влезе в плановете за първи избор на Микел Артета, след като преди това се бори за позицията с Бернд Лено, Рамсдейл знае колко бързо може да се промени първият избор на вратата на "артилеристите".

Търнър се появи пет пъти в Лига Европа и два пъти във ФА Къп тази година, но никога във Висшата лига. Той се присъедини към Арсенал през миналото лято.

"Мисля, че това се вижда само при нас двамата, защото само един от нас играе. Все още е супер конкурентно с хора като Рийс Нелсън и Габи Мартинели. Това е голяма битка на тренировъчното игрище и двамата играчи дават всичко от себе си във всяка една сесия. Но в края на деня Рийс все още може да играе добре", започна Рамсдейл.

"Така че мисля, че това е просто между нас вратарите, само един може да се откроява от нас и да играе. Но това се случва навсякъде в отбора. Мисля, че когато хората говорят, че съблекалнята е добра, това е друга част от това, защото имаме отбор от 20 или 22 играчи за всяка позиция, така че все още е много трудно за всеки друг по целия терен", добави стражът на "артилеристите".

Търнър каза, че не се е присъединил към Арсенал, за да бъде резерва и в крайна сметка иска да вземе позицията на Рамсдейл. Но като се има предвид, че съперникът му на терена е само на 24 години и е високо ценен от Артета, може да се окаже трудно някога да се осигури предимство пред английския вратар.