Временният мениджър на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник частично приема критиките за неуспешния сезон на тима, но каза, че е бил неспособен да развие своя стил, основаващ се на преса, заради физическите проблеми на тима.

Рангник пое отбора от Оле Гунар Солскяер през ноември, на германският мениджър пропусна да вкара живец в отбора, който е шести в класирането на Висшата лига, и се нуждае от победа над Кристъл Палас, за да си осигури място в Лига Европа през следващия сезон.

"Съгласен съм, че въобще не успяхме да се приближим дори към този агресивен и проактивен футбол. Но това изисква отлична физика, ако искаме да играем така", смята треньорът, който говори на пресконференция. "Ако се сетите за първия сезон на Юрген Клоп в Ливърпул, и те не играха по подобен начин. Отне им сезон и половина. Първия сезон завършиха на осмо място", припомни специалистът.

Кристиано Роналдо е водещият голмайстор на Юнайтед с 24 попадения във всички турнири, като през сезона той бе критикуван често, че не пресира, което е накарало Рангник да направи компромиси със стила си.

"Кристиано вкара няколко гола, но той, и аз въобще не го обвинявам, не е машина за пресиране", добави той. "Така бе и с няколко други футболисти и трябваше да направим някоаи компромиси. Не успяхме да намерим точни баланс между това, което правим с топката и без нея", смята Рангник.

Бившият треньор на Шалке 04 все пак призна, че е можел да направи повече, за да изкара най-доброто от играчите си

"Аз съм повече от самокритичен. Очаквах аз и екипът ми да развием този отбор по по-устойчив начин. Не трябва да виним само играчите, а и нас", завърши Ралф Рангник.