Давид Рая заяви, че Арън Рамсдейл трябва „да се бори за тима“, ако се завърне под рамката на вратата на Арсенал, след като измести конкурента си за титулярно място като номер 1 на „артилеристите“.

Серията на Рамсдейл от стартове като титуляр във Висшата лига от март миналата година насам бе внезапно прекъсната в неделя, когато той бе заменен от Рая при победата над Евертън с 1:0. Рая, който бе взет под наем от Брентфорд това лято, запази мястото си под рамката и при първия мач на „топчиите“ в Шампионска лига от 2017-а насам – убедителната победа над ПСВ Айндховен с 4:0 в сряда вечер.

Запитан относно решението на мениджъра на лондончани Микел Артета да го направи титулярен избор, Рая сподели: „Това е негово решение, не мое. Ако Арън се завърне, той трябва да се бори за тима и да печели мачове. Мисля, че за първи път двама топ вратари са в един и същи отбор. Това просто е част от футбола сега. Треньорът иска двама топ играчи на всеки пост и точно с това трябва да работим сега“.

Стражът добави, че не е получил никакви гаранции за това, че ще стартира като титуляр в следващия мач на Арсенал – дербито на северен Лондон с Тотнъм у дома в неделя от 16:00 часа българско време. „Пазих последните два мача и не знам какво ще стане в неделя“, каза още Рая.