Английският национал Рахийм Стърлинг е поискал да получава седмична заплата със 100 хиляди паунда повече, предаде вестник „Таймс”. Бившият играч на Ливърпул счита това за единствения вариант да поднови договора си, който изчита през лятото на 2020 година.

За разминаванията между двете страни по отношение на преговорите се чу за първи път в началото на миналия месец. Тогава все още нямаше конкретика относно сумите.

Към момента Стърлинг получава по 175 хиляди паунда на седмица, като има основания да се надява на по-добри условия. Изминалият сезон 2017/2018 беше най-успешният в личен план за нападателя, който вкара 23 гола и даде 17 асистенции в 46 официални мача.

Към момента обаче Сити едва ли в позиция да увеличи чак толкова драстично заплатата му. „Гражданите” внимават да не си навлекат нови проблеми с Финансовия феърплей на УЕФА.  На всичкото отгоре през януари клубът преподписа (до 2023 година) с ключов играч като Кевин де Брюин, чиято заплата в момента възлиза на 250 хиляди британски лири седмично. Тази сума при белгиеца може да достигне до 342 хиляди паунда, ако се прибавят евентуалните бонуси и приходи от имиджови права.

Още по темата:

Реал Мадрид поднови интереса си към Стърлинг

Дойде редът на Сити да изпита сребролюбието на Стърлинг