Мениджърът на Нюкасъл Рафаел Бенитес твърди, че английските рефери не знаят как да се справят в ситуациите, в които трябва да предпазят вратарите.

В добавеното време на срещата с Уулвърхемптън от Висшата лига Уили Боли се сбори с вратаря Мартин Дубравка, леко затискайки го, той изпусна топката, а бранителят на „вълците” реализира за крайното 1:1. Футболистите на Нюкасъл и Рафаел Бенитес сериозно протестираха за нарушение срещу стража.

„В Англия те не разбират правилата, затова можете да кажете каквото искате. Те се сбутаха, можехме да се справим по-добре. Просто удари топката и мачът приключи. Трябва да бъдем по-силни в защита”, сподели мениджърът.

Запитан, дали смята, че е имало нарушение срещу стража, Рафа Бенитес сподели, че е бил прекалено дълго време в Англия, за да не очаква да бъде отсъдено нарушение.

„Мога да кажа много неща, но това няма да промени нищо. Не ми хареса предизвикателството в края. Трябваше да предпази вратаря. Ние сме тук от години и знаем какво се случва, но все още е много трудно да си го обясним”, коментира треньорът.

„Може би имаше нарушение пред Мигел Алмирон също, можем да каже много неща, но това няма да промени нищо от случилото се”, добави Бенитес.

„Трябва да се справяме по-добре в защита. Знаем, че сме в Англия и хората ще дойдат до вратаря. Не съм доволен от някои отсъждания на съдията, но като цял се справи добре”, завърши Бенитес.