Шефовете на Евертън не са на едно мнение относно бъдещето на мениджъра Рафаел Бенитес, но испанецът е в безопасност, докато все още има пълната подкрепа на собственика на клуба Фархад Мошири. Мърсисайдци са в много лоша форма, като са взели само две точки от последните си осем мача.

Тежкото поражение с 1:4 в градското дерби с Ливърпул още повече засили натиска върху Бенитес, като феновете на „карамелите“, които останаха до края на мача на „Гудисън Парк“ призоваха за неговото уволнение.

Очаква се да има среща на борда на директорите на Евертън в понеделник, когато „сините“ посрещат Арсенал.

Но докато някои от шефовете смятат, че е било грешка да са назначили мениджър, който е легенда на „Анфийлд“, собственикът Мошири вярва, че е намерил точния човек за работата, твърди „Mirror“.

Според изданието Мошири ще осигури сериозни средства на Бенитес, за да подсили отбора си на трансферния пазар през януари. Трима от четиримата играчи, които пристигнаха на „Гудисън Парк“ през лятото бяха свободни агенти, като пари бяха похарчени само за Демарай Грей.

Евертън похарчи почти 530 милиона паунда за нови попълнения, откакто Мошири пое клуба през февруари 2016 година. И след като уволни Роберто Мартинес, Роналд Куман и Марко Силва и видя как Карло Анчелоти реши да се върне начело Реал Мадрид, Мошири смята, че Бенитес трябва да получи времето и парите, за да наложи своите идеи в отбора.

Собственикът на Евертън е наясно, че Бенитес устоя на изкушението да напусне клуба, за да се върне в Нюкасъл, когато „свраките“ бяха закупени от консорциум от Саудитска Арабия през октомври. А липсата на качествени алтернативи на испанския специалист в момента също укрепва позицията му в тима.

Бенитес трябваше да се справя и с много основни контузени играчи от началото на сезона, сред които нападателят Доминик Калвърт-Люин, Йери Мина, Том Дейвис и Андре Гомес, които все още лекуват травми.