Мениджърът на Нюкасъл Рафаел Бенитес сподели кои според него ще бъдат основните фаворити за титлата през този сезон във Висшата лига. Според испанеца най-големи шансове за титлата имат миналогодишният шампион Манчестър Сити, Ливърпул и Челси.

В своята кариера на Острова Бенитес бе начело на Ливърпул (2004-2010) и Челси (2012-2013). "В момента има три отбора, които можете да се нарекат фаворити. Челси, Ливърпул и Сити, поради тяхното представяне, нивото на играчите и парите за трансфери", каза испанецът.

"Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Арсенал трябва да са след тях, но трябва да започнат да правят нещата по правилния начин. Те имат качество в съставите си и могат да се мерят с най-големите, разбира се. Но ако трябва избера три отбора, това ще се гореспоменатите", сподели още той.

Рафаел Бенитес изведе Ливърпул до един от най-великите триумфи в историята на европейския футбол, печелейки Шампионската лига в Истанбул през 2005 година - след обрат от 0:3 до 3:3 и победа с дузпи над Милан. С тима на "сините" от Лондон пък наставникът вдигна титлата в Лига Европа през 2012/2013.