Рафаел Бенитес продължава да бъде без отбор. На няколко пъти вече, испанският специалист призна, че желае отново да работи в Англия, като сега бившият мениджър на Ливърпул и Нюкасъл отново изрази готовност да поеме тим от Острова. 

Бенитес настоява, че е готов за ново предизвикателство пред себе си и иска дългосрочен проект, който да развие. 

"Липсва ми английската Висша лига. Това е най-силното първенство и тук играят най-добрите и качествени футболисти. В момента живея в Ливърпул, семейството ми се чувства чудесно в града и смятаме да останем. Гледам много мачове не само от Премиършип, но дори наблюдавам и двубои от Чемпиъншип. Харесвам английския начин  на мислене, стила на игра на отборите и изпитвам удоволствие да се наслаждавам на футбола в страната", коментира той. 

"Друг шампионат, който следя с интерес е Серия А, там също е доста вълнуващо, но не виждам себе си във Франция, Германия или Португалия. Не ме вълнуват слуховете, които ме пращат в Тотнъм, защото няма нищо официално. Жаден съм за нова работа и желая да покажа на фенове и специалисти, че все още зная как да работя в най-силната лига на света“, сподели Бенитес.