Рафаел Бенитес остава безкрайно обичан от феновете на Нюкасъл и днес. Привържениците със сигурност не са забравили какво направи  испанският специалист, когато бе начело на „свраките“. Тогава не бяха важни само резултатите, а и фактът, че с ограничен бюджет Бенитес успя да свърши чудесни неща и да спечели любовта на хората в Нюкасъл. Бившият мениджър на Ливърпул и Евертън бе единственият, който се осмели открито да застане срещу тогавашния собственик Майк Ашли, а сега той го стори отново.  Наставникът се върна назад към престоя си при „джордитата“ и отново обвини открито Ашли за липсата на резултати.

„Връщам се във времето назад и няма как да не кажа същите неща. Майк Ашли бе виновен за всичко, защото просто даваше обещания, които не изпълняваше. Истината е, че ние не купувахме, просто не правихме трансфери, а в този човек липсваше всякаква амбиция.  Хората ме обичат, защото знаят, че съм работил в много трудни условия и дадох всичко от себе си за клуба. Когато обаче нямаш желание за развитие, когато не гониш никакви цели, нещата не могат да се случат. Майк Ашли причини много страдания на феновете на Нюкасъл, но виждате, че сега ситуацията е различна.

Съжалявам, че в момента нямам възможността да работя с новите собственици, защото вярвам, че бихме могли да свършим страхотна работа заедно. Аз мисля, че Нюкасъл имат всичко необходимо, за да се превърнат в европейски гранд, в лицето на Еди Хау разполагат с чудесен специалист и определено съм оптимистично настроен за бъдещето. Нека феновете просто са търпеливи и резултатите ще дойдат“, коментира Бенитес.