Британската тенисистка Ема Радукану се чувства щастлива от възможността да общува с капитана на английския национален отбор по футбол Хари Кейн. Радукану, която тренира с фланелка на Тотнъм миналата година, разказа пред информационната агенция PA за срещите си с капитана на Тотнъм Хари Кейн:

"Хари е страхотен пример за подражание и професионалист и мисля, че да мога да говоря с него е наистина страхотно. Постигнал е много, а е толкова скромен. Уважавам го много", каза Радукану.

20-годишната Радукану преодоля контузия и ще стартира в първия кръг на Откритото първенство на Австралия срещу германката Тамара Корпач в понеделник сутринта.

Британката триумфира на Откритото първенство на САЩ, след което обаче трудно се приспособи към славата, а и чести контузии й пречат да поддържа високо ниво. Успехът на Ръдукану в Ню Йорк я издигна до ранга на суперзвезда и тя разкри, че се е чувствала като героинята на Дисни Хана Монтана - тийнейджърка, която води таен двоен живот като поп звезда.

Радукану беше поканена на финала на Световното първенство по футбол в Катар и изгледа на живо забележителния мач между Франция и Аржентина.

"Мисля, че оценяваш това, което са способни да направят в такъв важен мач. Но след това имаше и малко завист: бих искала да играя тенис мач от такъв мащаб с цялата тази подкрепа. Атмосферата беше луда на стадиона. Никога не съм виждала нещо подобно", каза още Радукану.