Очаква се предстоящият сезон в Премиършип (2020/21) да бъде съставен от 22 тима, след като може Лийдс Юнайтед и Уест Бромич Албиън да бъдат включени директно към елита на Англия. Както е известно, всички професионални лиги от английския футбол бяха спрени поне до 4-и април, след като пандемията коронавирус „удари” всички спортни прояви по целия свят.

Бордът на директорите на Висшата лига направи спешна среща в четвъртък, за да дискутира ситуацията, а изданието The Telegraph твърди, че радикалният план е съставен от 22 тима в елита на Англия, които да се борят един с друг. Медията също така се позовава на свои източници, които твърдят, че дори настоящият сезон да не се доиграе, то Ливърпул ще бъде обявен за шампион. Това е логично обстоятелство, след като „червените” се нуждаят от само два успеха в оставащите си 9 срещи от първенството, за да подпечатат и формално триумфа си, водейки на 25 точки пред втория Манчестър Сити.

Също така се смята, че решението е да няма отпадащи отбори през този сезон, но първите два тима от Чемпиъншип – Лийдс и УБА, да се класират по план в елита на Англия.

В края на предстоящия сезон пък отпадащите тимове от Премиър лийг ще са пет, за да може при следващата кампания отново клубовете да бъдат 20 на брой.