Манчестър Сити посреща Ливърпул на "Етихад" в големия мач на 13-я кръг във Висшата лига. Срещата е с начален час 14:30 и може да я наблюдавате НА ЖИВО по DIEMA SPORT 2, а Gong.bg ще ви направи съпричастни към нея, като я проследи минута поминута.

Манчестър Сити направи зрелищно равенство 4:4 с Челси в последния кръг, като "гражданите" продължават да са лидери във Висшата лига. Тимът на Пеп Гуардиола е отбелязал най-много попадения във вратата на съперника до момента през сезона - 32. Голямата звезда Ерлинг Халанд се смята за основната заплаха, като норвежецът е с 13 попадения в първите 12 кръга, но все още е в търсене на първия си гол във Висшата лига срещу този съперник.

Ливърпул започна чудесно сезона, като има едва едно поражение в първите си 12 мача - от Тотнъм с 1:2. Мърсисайдци са с най-малко допуснати голове през сезона - 10. Това дава увереност на Юрген Клоп и компания, тъй като Ливърпул има големи проблеми с отсъстващи играчи именно в тази зона на терена от началото на кампанията. Мърсисайдци играят трудно на този стадион и имат едва 3 победи във Висшата лига в последните 18 години като гост на Манчестър Сити.

Както и завърши мачът, зрелището е гарантирано. Първият ще посрещне вторият, а претендентът ще отправи предизвикателство към шампиона. Манчестър Сити срещу Ливърпул, Пеп Гуардиола срещу Юрген Клоп, Ерлинг Халанд срещу Мохамед Салах - не го пропускайте!