Греъм Потър беше уволнен от Челси след по-малко от седем месеца начело, като бордът реши да действа, след като той записа само 12 победи в първите си 31 мача. След като "сините" похарчиха много през последните два трансферни прозореца, мениджърска смяна се стори задължителна за ръководството на клуба. Кристиан Пулишич е сред онези, които имаха затруднения на индивидуално ниво през 2022-23 г., като само девет от неговите 25 изяви идват като титуляр.

Националът на Съединените щати признава, че "тежката ситуация" извън терена не е помогнала, но той вижда напускането на Потър като шанс и е решен да даде голям принос в края на кампанията.

"Ситуацията е трудна за много хора. Много неща се промениха като цяло в клуба през тази година и сега с изгонването на мениджъра това е ново предизвикателство. Момчетата просто се опитват да се държат заедно и да дават най-доброто от себе си. Има разговори между нас, става дума само за събиране, все още имаме какво да постигнем този сезон и това е, което ще направим", сподели Пулишич.

Бившият мениджър на испанския национален отбор Луис Енрике се смята за фаворит за заместник на Потър, като тактикът вече е в Лондон, за да продължи разговорите с Челси. Въпреки това, бившият шеф на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман и Маурисио Почетино също са част от опциите, като "сините" все още не са взели окончателно решение.