Крилото на Челси Кристиан Пулишич ще пропусне лондонското дерби с Арсенал този уикенд, след като даде положителен тест за коронавирус, разкри мениджърът на „сините“ Томас Тухел на днешната си пресконференция.

„Лесно е да обясня за Кристиан, той е с положителен тест. Не тренира с нас и не е на разположение за мача“, заяви германският специалист.

Шампионите на Европа гостуват на „Емиратс“ в неделя от 18:30 часа българско време, но Тухел няма да може да разчита на американския национал, който вече е под карантина. Добрата новина за Тухел е, че близо до завръщане в игра са крилото Хаким Зиеш и централният халф Н'Голо Канте.

„И двамата тренираха днес и нямаха никакви проблеми. Те обаче имат нужда от една по-физическа и натоварена тренировка с отбора утре. След това ще вземем решение, но за момента нещата изглеждат оптимистично за тяхното участие в мача“, обясни треньорът на Челси.

Своя повторен дебют за „сините“ в неделя се очаква да направи централният нападател Ромелу Лукаку, който по-рано този месец бе привлечен от Интер срещу близо 100 милиона паунда.

„Имаме още една тренировка преди мача, но седмицата бе тежка за Лукаку, защото той бе в групата на тези, които започнаха по-късно подготовка. Надяваме се да е на терена в неделя и по всичко изглежда, че ще е така“, добави Тухел.