Пари Сен Жермен следи отблизо ситуацията с крилото на Манчестър Сити Рияд Марез. 30-годишният алжирец не е твърд титуляр в състава на Пеп Гуардиола от началото на сезона и това поражда все повече спекулации, че той може да си тръгне от "Етихад".

Футболистът е използван често в мачовете от Шампионската лига, но за сметка на това във Висшата лига е записал само 4 мача като титуляр в първите 14 кръга. Затова от "Парк де Пренс" следят внимателно какво се случва и са готови да отправят оферта за този футболист, ако се появи подходяща възможност, пише "Сън".

Марез има договор със Сити до лятото на 2023 година, като на този етап все още не са започнали разговори за неговото удължаване. Все още не е ясно дали футболистът ще предпочете да се обвърже дългосрочно с "Гражданите" или ще потърси ново предизвикателство в кариерата си. Евентуална оферта от страна на ПСЖ обаче може доста да го заинтригува.

Марез бе привлечен на "Етихад" от Лестър през 2018 година. До момента той има 161 мача и 47 гола за "Гражданите". Откакто е в клуба той спечели две титли на Англия, три Купи на Лигата, ФА Къп и Къмюнити шийлд. Преди това той има и една титла в Премиър лийг с Лестър.