Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Андер Ерера заяви, че не му е приятно да отговаря на въпроси, които биха го подтикнали към сравнения между бившия наставник на отбора Жозе Моуриньо и настоящия мениджър Оле Гунар Солскяер.

В неделя норвежецът записа своя трети мач начело на „червените дяволи” и постигна нова впечатляваща победа, този път с 4:1 над Борнемут. По-рано с 5:1 беше пометен Кардиф, а у дома манчестърци надвиха Хъдърсфийлд с 3:1.

Тези резултати, а и представянето на отбора констрастират сериозно със същите през последните седмици, в които Жозе Моуриньо дърпаше конците. Временният наставник върна надеждата сред обхванатите от униние фенове, а мнозина от тях вече зоват Солскяер да получи поста за постоянно.

Самият Андер Ерера също бележи възход, откакто скандинавецът командва парада, като се разписа още в дебютния за треньора мач срещу Кардиф. Въпреки всичко испанецът, който принципно минаваше за един от приближените до Моу играчи, категорично отказа да бъде въвлечен в сравнения между португалеца и Солскяер.

„Спечелихме последните три мача, но не съм привърженик на сравненията”, каза 29-годишният Ерера. „Много съм благодарен на Жозе за всичко, което направи за този клуб.”

„Сега се намираме в различна обстановка и имаме нов мениджър. Това е. Ситуацията ни е добра и всички играят добре.”

„Нашите атакуващи играчи се наслаждават на футбола и правят нещата по-лесни за останалите. Нашият мениджър ни каза още първия ден, че най-добрият начин да победиш във футболен мач е, когато водиш в резултата и продължаваш да атакуваш. Юнайтед винаги е бил такъв клуб.”

„Когато спечелиш и вкараш много голове, вече нямаш търпение за следващия двубой. Надяваме се в сряда да се представим също толкова добре срещу Нюкасъл. Все още сме на 6-о място, но то не приляга на качеството, с което разполагаме”, допълни Ерера.