Манчестър Юнайтед пропусна редица чисти положения и в крайна сметка завърши при резултат 0:0 срещу състава на Уотфорд в двубой от 27-мия кръг на Висшата лига. Португалските звезди Кристияно Роналдо и Бруно Фернандеш останаха длъжници на своя тим, след като пропуснаха по няколко изгодни положения. Младокът Еланга, от своя страна, направи добро впечатление с играта си отново. 

27 снимки

Домакините започнаха силно мача и още в 5-а минута стигнаха до голям шанс. След центриране на Уан-Бисака отдясно Кристиано Роналдо успя да овладее на точката на дузпата и да стреля в гредата на вратата на Бен Фостър. 

В 9-та минута Еланга се оказа на хубава стрелкова позиция, но ударът на младока се отби в тялото на Роналдо. В 12-а минута Бруно Фернандеш беше изведен сам срещу Фостър, но не успя да преодолее опитния английския страж. 

В 16-а минута Кристиано Роналдо си помисли, че отбелязал, възползвайки се от асистенция на Еланга. В последствие обаче се оказа, че португалецът беше в на засада, макар и много минимална. Само 3 минути по-късно Фернандеш отново профука страхотен шанс за домакините. 

Домакините продължиха да правят светкавични контраатаки, а в 27-а минута Роналдо успя да изпревари Бен Фостър и да центрира на главата на Фернандеш, но атакуващият халф продължи със своите пропуски. В 42-а минута изключително активния Еланга падна в наказателното поле, но главният рефер не сметна, че е достатъчно за дузпа. 

В 56-а минута дойде поредният непростим пропуск за домакините. След отлична комбинация младокът беше изведен в наказателното поле. Той преодоля Фостър след хубаво първо докосване, но на опразнена врата стреля встрани. В 61-а минута Роналдо отново не успя да вкара, нацелвайки тялото на Пол Погба. На този етап вече беше съмнително, че може изобщо да падне гол. 

Неуспешните опити на домакините за гол продължиха в 73-а минута, когато Роналдо отново не намери цела с удара си с глава. В 83-а минута Юрай Куцка опита късмета си отдалеч, но неточно. Джейдън Санчо опита изстрел от 20-на метра, но отново неточно. Бруно Фернандеш завърши трудния ден пред гола за "червените дяволи" с лесен за спасяване удар отдалеч. 

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД – УОТФОРД 0:0

Стадион: „Олд Трафорд”, Манчестър

Манчестър Юн: 1 Де Хеа, 29 Бисака, 2 Линдельоф, 19 Варан, 27 Телеш, 31 Матич, 17 Фред, 36 Еланга, 18 Фернандеш, 6 Погба, 7 Роналдо

Мениджър: Ралф Рангник

Уотфорд: 1 Фостър, 14 Камара, 22 Самир, 15 Катхарт, 2 Нгакиа, 8 Клевърли, 6 Лоуса, 19 Сисоко, 25 Денис, 7 Кинг, 23 Сар

Мениджър: Рой Ходжсън