Собствениците на Лондонския стадион свалиха цената на най-евтината си бира само със 70 пенса за халба, преди сблъсъка на Уест Хем от Лига на конференциите срещу датския Виборг, което разгневи футболния клуб.

Както беше разкрито ексклузивно от Sportsmail, клубът от Висшата лига заплаши да съди собствениците, ако няма драстично намаление на цените на пинта, след като феновете на "чуковете" бяха принудени да платят £7,30 за най-евтината бира срещу Манчестър Сити в първия уикенд на Висшата лига. Най-евтината бира, предлагана на Лондонския стадион – бе намалена на £6,60 за сблъсъка с Виборг. Уест Хем оглавява таблицата на лигата, когато става въпрос за скъпи халби.

Цените на храната и напитките в Уест Хям не се определят от самия клуб, а от външна компания Делауеър Норт, която притежава лондонския стадион. Но дори и след промяната в четвъртък, най-евтината цена на пинта все още е два пъти по-скъпа от бирата, продавана на "Анфийлд" и "Олд Трафорд".

Все още недоволни от цените, Уест Хем засили заплахата си да съди собствениците, като пусна следното изявление в четвъртък:

„Уест Хем Юнайтед може да потвърди, че продължават дискусии с "Лондон Стейдиъм" и Делауеър Норт за намаляване на концесионните цени за храна и напитки в дните от мачовете. През междинния период цените на храната и напитките във всички зони с общи входове на Лондонския стадион ще бъдат намалени за тазвечерния мач от Лигата на конференциите на УЕФА Европа срещу Виборг ФФ, но не за удовлетворението на Уест Хем Юнайтед. Ако клубът не получи задоволително решение, той ще започне съдебно производство срещу "Лондон Стейдиъм". Споразумението за концесия на храни и напитки ясно посочва, че цените не трябва да надвишават средната средна стойност на еквивалентните цени, начислявани в сравними клубове. Въпреки че постигнахме известен напредък, текущите цени не отразяват това. Клубът няма да почине, докато не бъде договорен задоволителен резултат за нашите привърженици."