Нюкасъл продължава да лети високо. Победата срещу Арсенал само потвърди страхотната работа, която върши Еди Хау и неговия екип. „Свраките“ имат всички шансове да завършат в топ 10 на класирането, а в началото на декември, сякаш всички бяха отписали „джордитата“ и ги смятаха за сигурни изпадащи.

Подобно мнение изрази и нападателят на Нюкасъл Калъм Уилсън. Бившият футболист на Борнемут, който съвсем наскоро се завърна от контузия, и снощи изигра много силен мач, смята, че това, което се случва в североизточна Англия е истинско чудо. Според голаджията, основна заслуга за пълното преобразяване на състава имат мениджъра Еди Хау и новите собственици.

„Чувствам се фантастично. Страхотна победа за нас и чудесна вечер за феновете. Атмосферата бе невероятна и привържениците, както винаги, не спряха да ни подкрепят и да са с нас. Щастлив съм, че се завърнах в игра като титуляр, защото е много тежко да си контузен и да гледаш отстрани".

"Всичко, което се случва в Нюкасъл за мен е истинско чудо. Много добре си спомням как хората ни бяха отписали още през декември и ни брояха за сигурни изпадащи. Няколко месеца по-късно обаче сме на съвсем различно място и се наслаждаваме на футбола. Смятам, че и феновете го правят и идват на мачовете ни с голямо удоволствие. Целите са много големи, мечтите също, но преди да мислим за следващия сезон имаме още един мач. Ние желаем да завършим силно сезона и срещу Бърнли ще търсим нова победа. Всички имат голяма заслуга за случващото се в клуба, мениджърът, собствениците, играчите и феновете. Всички сме заедно и обединени, а това е безценно. Радвам се да бъда част от този невероятен клуб“, каза Уилсън