Очакваше се Манчестър Юнайтед да покаже изключителна игра срещу Нюкасъл, захранван и поддържан от енегрията, която донесе Скот Мактоминей със своето победно попадение срещу Омония Никозия в Лига Европа. Манчестър Юнайтед бе тоталната противоположност, демонстрирайки бавен и муден футбол, лишен от атакуваща енергия. Нюкасъл бе по-добрият отбор през първото полувреме, но липсата на късмет, главно при ситуациите с Жоелинтон, ги лиши от попадение.

"Червените дяволи" се подобриха след почивката и ако не бяха пропуските на Рашфорд и Фред, можеха да запишат четвърта поредна победа във всички турнири. В 95-та минута именно английският национал не успя да уцели вратата от близко разстояние, като по този начин мачът приключи с нулево равенство.

Нюкасъл е едва вторият отбор през този сезон, който спира нападението на Манчестър Юнайтед да се разпише. Предишният случай бе при победата на Брентфорд с 4:0 над "червените дяволи". Макар често да се разписва, Манчестър Юнайтед все още няма изявен голмайстор, който да доставя попаденията. Кристиано Роналдо, който направи едва втория си старт от началото на сезона, не успя да допринесе особено към играта, а Рашфорд също не бе в обичайната си форма. Антони Марсиал бе контузен и нямаше как да играе.

В Манчестър Юнайтед едва един гол от последните четири мача е вкаран от титуляр, като попаденията главно идват от резервната скамейка. Роналдо в Юнайтед обикновено би желал да се справя по-добре. След като вкара 24 гола във всички турнири през изминалия сезон, вече е доста извън форма.