Ливърпул желае да обнови своята халфова линия, като е набелязал няколко цели, а вече дори привлече Алексис Мак Алистър за сумата от 35 милиона евро. Юрген Клоп желае минимум още един нов полузащитник, като дори се очаква да бъдат общо три новите попълнения в средата на терена.

Ману Коне и Кефрен Тюрам са основните имена в списъка на мърсисайдци за нов полузащитник. Там още фигурират Раян Гравенберх от Байерн Мюнхен и Габри Вейга от Селта Виго. Последният няма да е първи избор на Клоп, тъй като се твърди, че няма достатъчна физика, а Ливърпул желае физически силен полузащитник в средата на терена. Такива определено са Коне и Тюрам.

"Червените" ще изчакат да свърши Европейското първенство за юноши, където играят голяма част от техните цели, за да преценят към кой играч да отправят оферта. Смята се, че Коне е първи избор за Клоп, а ако има достатъчно средства, ще се опита привличането на Гравенберх или Вейга. Очаква се в началото на другия месец Ливърпул да изпрати оферта за полузащитника, когото е решил да привлече.