Микел Артета бе принуден да смени вратаря на Арсенал за двубоя срещу Брентфорд в съботния ден.

Артилеристите могат да се окажат на първата позиция в класирането на ВЛ в събота вечер поне за няколко часа, ако вземат трите точки у дома в лондонското дерби. В неделния ден пък един срещу друг се изправят двата лидера в подреждането Ливърпул и Манчестър Сити в яростен сблъсък на „Анфилд“.

И двата двубоя може да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2. Арсенал срещу Брентфорд е в събота от 19:30, а дербито между първия и втория е в неделя от 17:45.

Според правилата на Висшата Лига, ако един играч е под наем в даден клуб няма право да излезе на терена срещу отбора, който държи правата му. В местните турнири обаче има възможност това да се случи, защото двата клуба могат да се разберат помежду си, докато в елитната дивизия на Англия това не е възможно.

В първия двубой между Брентфорд и Арсенал на вратата на "червено-белите" бе Аарън Рамсдейл, който е любимец на голяма част от привържениците, заради зрелищните си спасявания в последните два сезона. Сега обаче Артета ще е принуден да направи промяната, заради правилата във ВЛ.